A képzés nem tanfolyami rendszerben történik, a csoportokba folyamatosan be lehet csatlakozni. Az adott képzési napon a kutyák és kutyavezetők képzettségi szintjének függvényében kerülnek a párosok a kezdő, közép vagy a haladó csoportba.

A kezdő csoport – kutyaovi elsősorban a kutya gazdájának képzéséről, és a kutya szocializációjáról szól. Itt a kutyák megtanulják a többi kutyával való társas viselkedést, a kutyusok gazdái megtanulják az alapvető vezényszavakat, a pórázkezelést, és a jutalmazás fontosságát és módjait, az alapvető állat egészségügyi, táplálkozási és tartási ismerteteket.  Abban az esetben ha a párosnak már jól megy a pórázon vezetés, a helyben és menet közben fordulatok, a behívás  felkerül, a középső csoportba.

A kezdő csoport – kutyaovi vezetője: Nagy Gábor

A közép csoport egyik legfontosabb feladata, a helyben maradás gyakorlása elsősorban még pórázon, valamint a menetütem váltások, az ültetés és a fektetés gyakorlása, a behívhatóság elmélyítése.

A közép csoport vezetője: Tusjak Pál

A haladó csoport az addig elsajátított gyakorlatok pontosítása történik, valamint megjelenik a póráz nélküli munka, a vizsgára való felkészülés.

A haladó csoport vezetője: Kivágó Mónika

Engedelmes képzés – Szerdán, szombaton és vasárnap.

Csoportos képzés
Csoportos képzés