Játék más kutyákkal

Az első képzési nap

Tévhitekkel ellentétben a kutyákat három hónapos kortól ajánlott vinni kutyaiskolába, mert a kutya szocializációjának szempontjából ez egy nagyon fontos időszak. Ebben az időszakban kezdi el megtanulni a kutyus az emberekkel, kutyákkal, más állatokkal való társas viselkedést, az együttéléshez szükséges alapvető szabályokat, a mindennapi életben előforduló szituációkat.

Minden az oktatáson részt vevő kutyának a korának megfelelő védőoltásokkal, és rendszeres féreghajtással kell rendelkeznie. Egy három hónapos kiskutyának meg  kell lennie egy parvo vírus elleni, minimum kettő kombinált védőoltásnak, és az első veszettség elleni védőoltást a betöltött három hónapos kort követően, 30 napon belül meg kell kapnia. Az oltási program végen ajánlott a kennel köhögés elleni immunizálás is! A kutyák rendszeres féreghajtásáról is gondoskodni kell. A kiskutya 2-12 hetes koráig a féreghajtást minden második héten el kell végezni, azt követően ha egyéb ok nem indokolja a féreghajtás három havonta ajánlott.

 Az első foglalkozás

Az első foglalkozásra érdemes a képzés megkezdése előtt 20 perccel érkezni, hogy a kutya gazdája át tudja tanulmányozni a házirendet. A kutya éhgyomorra érkezzen, jóllakott kutyával nem célszerű megjelenni. Az engedelmes képzés több szakaszra van bontva, több szünet van beiktatva, valamint van egy nagy szünet ahol a kutyák többsége szabadon játszhat. Az engedelmes képzés átlagos időtartama 90 perc a szünetekkel együtt.

A foglalkozásra az alábbi dolgokat kell magunkkal hozni:

Az oktatás megkezdése előtt 20 perccel ajánlott megérkezni, hogy a kutyák szükségleteinek elvégzésére, a felszerelések összeállítására és ellenőrzésére elegendő idő álljon rendelkezésre. Kiképzésen részt venni kizárólag megfelelő és a kiképzők által ellenőrzött felszereléssel lehet. Az képzésekkel, képzési időpontokkal  kapcsolatosan felmerülő esetleges változások miatt, érdemes figyelni a weboldalt és a Facebook oldalt is, minden változást, szükséges információt frissítünk az oldalon. Amennyiben a képzés napján esik az eső, a képzés elmarad, de ezt legkésőbb 8 óra 20 percig kiírjuk az oldalakra is.

A képzési időpontok:

Kapunyitás: 8 óra 30 perckor!

Szombat:     9 óra
Vasárnap:   9 óra

Eső esetén a képzés elmarad!

Csoportos képzés
Haladók csoportos képzése