Kutyakiképzési információk

A képzések nem tanfolyami rendszerben működnek, csoportokba folyamatosan be lehet csatlakozni.  A kutyaiskolában párhuzamosan három csoport működik, és az adott képzési napon a kutyák és kutyavezetők képzettségi szintjének függvényében kerülnek a párosok a kezdő-kutyaovi, közép vagy a haladó csoportba. 

A kezdő csoport – kutyaovi elsősorban a kutya gazdájának képzéséről, és a kutya szocializációjáról szól. Itt a kutyák megtanulják a többi kutyával való társas viselkedést, a kutyusok gazdái megtanulják az alapvető vezényszavakat, a pórázkezelést, és a jutalmazás fontosságát és módjait, az alapvető állat egészségügyi, táplálkozási és tartási ismerteteket.  Abban az esetben ha a párosnak már jól megy a pórázon vezetés, a helyben és menet közben fordulatok, a behívás  felkerül, a középső csoportba.

Képzési időpontok, szombat-vasárnap: 9 óra

A kezdő csoport vezetője: Nagy Gábor kutyakiképző – Kiképzésvezető (Tel.: +36 20 313 2614)

A közép csoport egyik legfontosabb feladata, a helyben maradás gyakorlása elsősorban még pórázon, valamint a menetütem váltások, az ültetés és a fektetés gyakorlása, a behívhatóság elmélyítése.

Képzési időpontok, szerda 18 óra (áprilistól-októberig), szombat-vasárnap: 9 óra

A közép csoport vezetője: Tusjak Pál kutyakiképző segéd

A haladó csoport az addig elsajátított gyakorlatok pontosítása történik, valamint megjelenik a póráz nélküli munka, a vizsgára való felkészülés.

Képzési időpontok, szerda 18 óra (áprilistól-októberig), szombat-vasárnap: 9 óra

A haladó csoport vezetője: Kivágó Mónika kutyakiképző – Iskolavezető (Tel.: + 36 30 224 8964)

Csoportos képzés
Haladók csoportos képzése
Kis létszámú kezdő csoport
Kis létszámú kezdő csoport
Csoportos képzés