Csoportos képzés kör alakzatban
Csoportos képzés kör alakzatban

Ebben az esetben képzés csoportban történik, amely automatikusan a szocializációt is szolgálja. A kutyaiskolán párhuzamosan három csoport működik, a csoportokba folyamatosan be lehet csatlakozni. Az adott képzési napon a kutyák és kutyavezetők képzettségi szintjének függvényében kerülnek a párosok a kezdő-kutyaovi, közép vagy a haladó csoportba. Nagy előnye a biztonságosan elkerített területen csoportosan végzett munka, valamint az, hogy minden eszköz rendelkezésre áll a képzéshez, illetve váratlan események kezelésére.

A kezdő csoport – kutyaovi elsősorban a kutya gazdájának képzéséről, és a kutya szocializációjáról szól. Itt a kutyák megtanulják a többi kutyával való társas viselkedést, a kutyusok gazdái megtanulják az alapvető vezényszavakat, a pórázkezelést, és a jutalmazás fontosságát és módjait, az alapvető állat egészségügyi, táplálkozási és tartási ismerteteket.  Abban az esetben ha a párosnak már jól megy a pórázon vezetés, a helyben és menet közben fordulatok, a behívás  felkerül, a középső csoportba.

Képzési időpontok, szombat-vasárnap: 9 óra

A kezdő csoport vezetője: Nagy Gábor

A közép csoport egyik legfontosabb feladata, a helyben maradás gyakorlása elsősorban még pórázon, valamint a menetütem váltások, az ültetés és a fektetés gyakorlása, a behívhatóság elmélyítése.

Képzési időpontok, szerda 18 óra (áprilistól-októberig), szombat-vasárnap: 9 óra

A közép csoport vezetője: Tusjak Pál

A haladó csoport az addig elsajátított gyakorlatok pontosítása történik, valamint megjelenik a póráz nélküli munka, a vizsgára való felkészülés.

Képzési időpontok, szerda 18 óra (áprilistól-októberig), szombat-vasárnap: 9 óra

A haladó csoport vezetője: Kivágó Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.