Az első képzési nap…

Az első képzési nap:

Az első foglalkozás NE SZERDA-i képzési nap legyen!

Tévhitekkel ellentétben a kutyákat három hónapos kortól ajánlott vinni kutyaiskolába, mert a kutya szocializációjának szempontjából ez egy nagyon fontos időszak. Ebben az időszakban kezdi el megtanulni a kutyus az emberekkel, kutyákkal, más állatokkal való társas viselkedést, az együttéléshez szükséges alapvető szabályokat, a mindennapi életben előforduló szituációkat.

Minden az oktatáson részt vevő kutyának a korának megfelelő védőoltásokkal, és rendszeres féreghajtással kell rendelkeznie. Egy három hónapos kiskutyának meg  kell lennie egy parvo vírus elleni, minimum kettő kombinált védőoltásnak, és az első veszettség elleni védőoltást a betöltött három hónapos kort követően, 30 napon belül meg kell kapnia. Az oltási program végen ajánlott a kennel köhögés elleni immunizálás is! A kutyák rendszeres féreghajtásáról is gondoskodni kell. A kiskutya 2-12 hetes koráig a féreghajtást minden második héten el kell végezni, azt követően ha egyéb ok nem indokolja a féreghajtás három havonta ajánlott.

Az első foglalkozás:

Az első foglalkozás NE SZERDA-i képzési nap legyen, mert ezen a napon nincs külön kezdő csoport, és első alkalmas kutyásként, a közép-haladó csoportban való részvétel nagyon nehézkes. Az első foglalkozásra érdemes a képzési megkezdése előtt 20 perccel érkezni, hogy a gazdi át tudja tanulmányozni a házirendet. A kutya éhgyomorra érkezzen, jóllakott kutyával nem célszerű megjelenni. Az engedelmes képzés több szakaszra van bontva, több szünet van beiktatva, valamint van egy nagy szünet ahol a kutyák többsége szabadon játszhat. Az engedelmes képzés átlagos időtartama 60-70 perc a szünetekkel együtt.

A foglalkozásra az alábbi dolgokat kell magunkkal hozni:

  • Oltási könyv, a szükséges oltások igazolásával
  • Biztonságos nyakörv és póráz (bőr vagy textil)
  • Jutalomfalat tartó
  • Jutalomfalat (Virsli, párizsi, sajt stb. Ne száraz jutalomfalat legyen!)

Az oktatás megkezdése előtt 20 perccel ajánlott megérkezni, hogy a kutyák szükségleteinek elvégzésére, a felszerelések összeállítására és ellenőrzésére elegendő idő álljon rendelkezésre. Kiképzésen részt venni kizárólag megfelelő és a kiképzők által ellenőrzött felszereléssel lehet. Az képzésekkel, képzési időpontokkal  kapcsolatosan felmerülő esetleges változások miatt, érdemes figyelni a weboldalt és a Facebook oldalt is, minden változást, szükséges információt frissítünk az oldalon. Amennyiben a képzés napján esik az eső, a képzés elmarad, de ezt legkésőbb a képzés előtt 45 perccel kiírjuk az oldalakra is.

 

Kutyaiskola fajtamegkötés nélkül, három hónapos kortól!

Szigetszentmiklósi Kutyaiskola

Partnereink

Szolgáltatásaink

Ⓒ 2021 - Minden jog fenntartva - A weboldal teljes tartalma, a Szigeszentmiklósi Kutyaiskola Egyesület tulájdona!